Reklam
Reklam

SİNEMADA BU HAFTA (25 Mart 2016)

VİZYONA GİREN YENİ FİLMLER: Küçük Esnaf (Yerli film), Batman ve Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice), Azazil 2: Büyü (Yerli film), Emicem Hospital (Yerli film), Sol Şerit (Yerli film), Ah Yalan Dünyada: Neşat Ertaş (Belgesel), Leblebi Tozu (Yerli film), Hayatımın Yolculuğu (A Walk in the Woods), Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi – İstanbul (Innocence of Memories).

SİNEMADA BU HAFTA (25 Mart 2016)
  • 25.03.2016
  • 1.030 kez okundu
Reklam

25 Mart 2016 Cuma Filmleri

Hazırlayan: Tuncay Şerif

tuncayserif@gmail.com

sinema@kulturgazetesi.com

kultursanat@kulturgazetesi.com

***

HAFTANIN FİLMİ

KÜÇÜK ESNAF

Tür: Komedi

Yapım: Türkiye-2015

Yönetmen: Bedran Güzel

Senarist: İbrahim Büyükak, Zeynep Koçak

Oyuncular: İbrahim Büyükak, Zeynep Koçak, Cengiz Bozkurt, Gupse Özay, Cezmi Baskın, Erdal Tosun, Beyti Engin, Berat Yenilmez

Fragman: https://www.youtube.com/watch?v=iYfYXSn40xk

Facebook: https://www.facebook.com/kucukesnaffilm

Yapımcı: BKM Film

Dağıtım: Mars Dağıtım

 

KÜÇÜK ESNAF Filminin konusu

Berhudar Bakır, 30’lu yaşlarda kendi halinde bir hayat süren, babasına benzememeye çalışan bir çilingirdir. Babası 10 sene önce evi terk etmiş, annesiyse onun kederine dayanayıp vefat etmiştir. Yapayalnız bir hayat sürmektedir. Tek dayanağı iki yakın arkadaşı Salih ve Özcan’dır. Platonik aşkı Burcu’ya bir türlü açılamamaktadır. Burcu’nun bir gün dükkânına gelip başka biriyle evleneceği haberini verdiğinde yıkılır. Bu yıkımın hemen akabinde 10 yıldır görmediği babasının vefat ettiği haberini alır ve bir daha yıkılır. Babasının cenazesine gittiğinde bir araba önünde durur ve onu Mafya Babası Fahrettin’in yanına götürür. Fahrettin, Berhudar’a babasının kendisine, 100 Bin Lira borcu olduğunu ve bunu 5 gün içinde ödemezse onu öldüreceğini söyler. Berhudar’ın bütün amacı bu parayı 5 gün içinde bulabilmektir. Bu sırada hayatına giren Avukat Ezel’in de Mafya Babası Fahrettin’le başının belada olması ikisinin bir maceranın içerisine girmesine sebep olacaktır.

 

Batman ve Superman: Adaletin Şafağı

Dünya gerçekte ne tür bir kahramana ihtiyaç duyduğuna karar vermek için çabalarken, Süpermenin eylemlerinden duyulan endişe, Gotham Şehri’nin gönüllü Batmanı, Metropol’ün en saygı değer kurtarıcısı yapmıştır. Ne var ki Batman ve Superman’in arasındaki savaşla şehirdeyeni bir tehdit yükselir. Ancak şehri daha büyük tehlike beklemektedir. İnsanlık hiç görülmemiş çok büyük bir tehlikeyle karşı karşıyadır.

Filmin yönetmeni: Zack Snyder. Oyuncular: Gal Gadot, Jason Momoa, Henry Cavill ile Ben Affleck.  Batman ve Superman: Adaletin Şafağı (Batman v Superman: Dawn of Justice), Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Azazil 2: Büyü

Sedat işinde başarılı ancak özel hayatında başarısız ve mutsuz genç bir adamdır. Kızları İlayda doğduktan sonra eşi Aylin ile ilişkileri kötüye gider. Eşi Aylin sedat’a karşı soğuktur. Zaman zaman evde bilmediği bir şey onu etkisi altına almakta korkutmaktadır. Zaman içinde Sedat, Aylin ve küçük kızları İlayda çok kuvvetli bir büyünün etkisinde kalır. Eşiyle ayrılma noktasına gelirler.  Azazil’in yeni hedefi bu ailedir. Sedat ailesinin nasıl bir tehlike içinde olduğunun farkına geç varacaktır.

Korku türündeki filmin yönetmeni Mustafa Özen. Oyuncular: Sertan Erkaçan, Tuğçe Kurşunoğlu, Ayça Kuru ile Murat Ercanlı. Azazil 2: Büyü MC Film dağıtımıyla Burak Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Emicem Hospital

Emicem Hastanesi’nin uluslararası bir seviyeye çıkması için Almanya’dan yönetici getirtilir. Almanya’dan gelen Ingrid Hanım, hastanede Alman disiplinini uygulamaya çalışır. Alman disiplini ile Karadeniz inadı arasında uyuşmazlık olunca komik olaylar yaşanmaya başlar.

Yönetmen: İsmet Eraydın. Oyuncular: Wilma Elles, Selahattin Çakır, Merve Akaydın ile Sinan Bengier. Emicem Hospital, Chantier Films dağıtımıyla Hamsimedya Prodüksiyon tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Sol Şerit

Cem, Barış ve Volkan, Cem’in düğünü için Ankara’dan Denizli’ye doğru yola çıkmaya hazırlanmaktadır. Çocukluktan beri arkadaş olan bu üçlü daha yolculuğa başlamadan aksilikler yaşamaya başlar. Komik ve macera dolu bir yol hikâyesi yaşayan ve düğüne yetişmek zorunda olan kahramanlarımız, düğün evinde de krizler yaşar. Bu eğlenceli ve komik yol hikâyesinin sonu bir düğüne mi yoksa bir bilinmeze mi çıkacaktır.

Yönetmen: İnci Balabanoğlu Ahıska. Oyuncular: Cem Aksakal, Sertan Erkaçan, Memetcan Diper ile Deniz Baysal. Sol Şerit, Pinema Film dağıtımıyla Terra Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Ah Yalan Dünyada: Neşet Ertaş

Hayattayken UNESCO tarafından “yaşayan insan hazinesi” ilan edilen, Türk Halk Müziği’nin ve Orta Anadolu Türkmen Abdal Müzik geleneğinin en büyük ozanlarından Neşet Ertaş’ın Belgeseli. Film, Almanya’daki gurbetlik yıllarından başlayarak, Türkiye’ye döndüğü iki binli yıllardan vefatına kadar geçen süre içerisinde yaşadıklarını hem kendi, hem de olayların tanıklarının anlatımıyla ekrana getiriyor.

Yönetmen: Atalay Taşdiken ile Hacı Mehmet Duranoğlu. Görüntü yönetmenliğini Candan Murat Özcan’ın yaptığı belgesel film Ah Yalan Dünyada: Neşet Ertaş, Orak Film dağıtımıyla At Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Leblebi Tozu

Birbirlerini çok seven ve dolandırıcılık yapan üç arkadaş, hayatlarının vurgununu yapmak üzere Çorum’a giderler. Planları ise Çorum’da düzenlenen ‘Medeniyetler Canlanıyor’ etkinliğinde Çorum’un tarihi eserlerini çalmaktır. Ancak bu sefer, evdeki hesap çarşıya uymaz ve kendilerini hiç hesaba katmadıkları olayların içinde bulurlar.

Yönetmen: Hakan Eser.  Oyuncular: Metin Yıldız, Fulden Akyürek, Ferdi Kurtuldu ile Cengiz Okuyucu. Leblebi Tozu, Cine Film dağıtımıyla Fix Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Hayatımın Yolculuğu

Amerika’nın en zorlu parkurunda yürüyüş yapmaya karar veren Bill, eski dostu Katz’ı arar. Katz bu yürüyüşün müthiş bir fırsat olduğunu düşünür ve teklifi kabul eder. Farklı arayış ve düşüncelerle çıkılan yolculuk, iki eski dostun hayatta kalma ve yürüyüşü layığıyla tamamlama mücadelesine dönüşür. İki eski arkadaş sınırları zorladıkça eğlencenin arttığını keşfederler.

Yönetmen: Ken Kwapis.  Oyuncular: Robert Redford, Nick Nolte, Emma Thompson ile Mary Steenburgen.  Hayatımın Yolculuğu (A Walk in the Woods), The Moments Entertainment dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi – İstanbul

Orhan Pamuk, Masumiyet Müzesi romanı ile aynı adı taşıyan bir müze açar. Roman, 1975 ile 1984 yılları arasında İstanbul’da, varlıklı bir iş adamı olan Kemal ve onun kuzeni genç ve yoksul Füsun’un arasındaki unutulmaz aşkı anlatıyor. Yönetmen:Grant Gee. Oyuncular: Ayla Pandora Colin, Kemal Mehmet Ergen, Ara Güler ile Süleyman Fidaye. Hatıraların Masumiyeti: Orhan Pamuk’un Müzesi – İstanbul (Innocence of Memories), M3 Film dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Etiketler: / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ