Reklam
04 Mart 2016

SİNEMADA BU HAFTA (4 Mart 2016)

SİNEMADA BU HAFTA (4 Mart 2016)
Reklam

04 Mart 2016 Cuma Filmleri

tuncayserifHazırlayan: Tuncay Şerif

tuncayserif@gmail.com

sinema@kulturgazetesi.com

kultursanat@kulturgazetesi.com

 

5. Dalga

Yönetmen: Blakeson

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Nick Robinson, Ron Livingston, Maggie Siff’

Dağıtım: Warner Bros.

Filmin konusu:

Uzaydan gelen bilinmeyen bir düşman gemisi dünya yörüngesine girer. Öldürücü bir güce sahip olan bu bilinmeyen dev nesne, gitgide artan dört saldırı dalgası ile Dünya’nın büyük bir kısmını kırıp geçirmiştir. Korku ve güvensizliğin hüküm sürdüğü bir ortamda, Cassie (Chloë Grace Moretz) umutsuzca erkek kardeşini bulmaya çalıştığı bir koşturmacanın içindedir. İnsan kılığına girip insan neslini yok eden kaçınılmaz ölümcül 5. Dalga başlamıştır. Hayatta kalma mücadelesi veren Cassie adlı genç kız kendisinin son umudu olabilecek genç bir adamla işbirliği yapar.  Ancak saldırı içindeki düşman da insanların tıpatıp benzeridir.

 

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Kod Adı: Londra

Banning, İngiltere Başbakanının vefatı sonrası, Londra’da düzenlenecek cenaze töreninde, Başkan Asher’ın yakın koruması olarak görevlendirir. Törenin başlamasından kısa bir süre sonra, Londra’da bombalar patlamaya başlar. Barkawi adlı terörist Başkan’ı teslim etmedikleri takdirde bütün dünyada büyük patlamalar zincirinin ve terör olaylarının olacağı tehdidini eder. Tek başına olayların ortasında kalan Banning, Başkan Asher’ın can güvenliğinden sorumlu olmakla beraber bu saldırıları ve kişileri de etkisiz hale getirmek durumundadır. Ancak düşman çok güçlüdür.

Yönetmenliğini Babak Najafi’nin yaptığı filmde; Gerard Butler, Angela Bassett, Aaron Eckhart ile Morgan Freeman rol alıyor. Kod Adı: Londra (London Has Fallen), Pinema Film dağıtımıyla D Productions tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Ceberrut

İnternette fenomeni olmak için youtube’da yayın yapan dört üniversiteli bir türlü sonuca ulaşamazlar. Yeni videolar çekmek için araştırma yapan gençler, bir villada yaşanan enteresan bir hikâyeye rastlarlar. Yaşanan trajik hikayenin iyi bir malzeme olacağını düşünen gençler hocalarının da yardımıyla villayı kiralarlar. Birkaç görüntü çekmek isteyen gençler, kendilerini hiç ummadıkları olayların içinde bulacaklardır.

Filmin yönetmeni: Özgür Yelence. Oyuncular: Tolga Demircan, Merve Akaydın, Özgür Yelence, Ayşegül Kaygusuz. Ceberrut, MC Film dağıtımıyla Bor Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Babalar Savaşıyor

Film, karısının iki çocuğuna en iyi üvey baba olmak için çabalayan, ancak çocukların başıboş ve avantacı gerçek babalarının gelmesiyle çıkan zorluklar karşısında çocukların sevgisi için rekabet etmek zorunda kalan iyi huylu bir radyo yöneticisini konu alıyor. Babaların birbiriyle tanışması beklenirken iki zıt kutup birbirinin babalığını alt etmeye kalkışınca durum, komik ve feci sonuçlarıyla tam bir savaşa döner.

Yönetmen: Sean Anders. Başlıca oluncular:  Will Ferrell, Mark Wahlberg, Linda Cardellini, Thomas Haden Church. Babalar Savaşıyor (Daddy’s Home), 6’da UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Kaçma Birader

Yozgat’ta yaşayan ailenin babası şoför Muammer çocuklarından bıkmıştır. Annenin lâkabı Rambo’dur. Abla ve enişte çalışmaktadırlar. Ailenin oğlu Erdinç bütün kızların kendisine ilgi gösterdiğini düşünmektedir. Aileye bakınca, Erdinç’in sevdiği kız için İstanbul – Taksim’e kaçması normaldir. Asıl garipsenecek şey, ailenin çocuklarını bulmak için daha önce hiç gelmedikleri Taksim’e gelmeleridir.

Yönetmenler: Murat Kaman ile Defne Deliormanlı.  Oyuncular: Zafer Algöz, Melek Baykal, Emrah Kaman, Algı Eke. Kaçma Birader, Mars Dağıtım dağıtımıyla Endemol Shine Türkiye – Böcek Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Ali Kundilli 2

8 aylık hamile eşi İlknur’un bitmek tükenmek bilmeyen isteklerini yerine getirmek için seferber olan ve hayal bile edilemeyecek durumlara düşen Ali Kundilli’nin babalık yolundaki macerası. İlknur’un birbirinden ilginç istekleri ve akıl almayan hamile kaprisleri karşısında Ali Kundilli’nin yaşadıkları hem çok tanıdık gelecek hem de sinemaseverleri kahkahaya boğacak.

Yönetemen: Faruk Aksoy. Cem Gelinoğlu, Zeynep Aktuğ, Sami Aksu, Ezgi Tombul, Hakan Bilgin, Ayşegül Atik, Emre Mutlu, Gülnihal Demir. Ali Kundilli 2, The Moments Entertainment dağıtımıyla FA Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

Reklam