Reklam
Reklam

YusufKaplan: Dilimizi yok ettiler

Gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, dilimiz üzerinde oynanan oyunları anlatarak, “Dilimizi yok ettiler. Yapılan en büyük cinayet dilin sekülerleştirilmesir” dedi.

YusufKaplan: Dilimizi yok ettiler
  • 11.01.2016
  • 1.263 kez okundu
Reklam

KAPLAN: DİLİMİZİ YOK ETTİLER

Düşünce Ekseni programında konuşan gazeteci-yazar Yusuf Kaplan, dilimiz üzerinde oynanan oyunları anlatarak, “Dilimizi yok ettiler. Yapılan en büyük cinayet dilin sekülerleştirilmesir” dedi.

Yeni Şafak Gazetesi Yazarı Yusuf Kaplan, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen Düşünce Ekseni programında “Gençlik Neresi ve İslam Nereye Düşer?” konu başlığı altında söyleşi gerçekleştirdi. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleşen söyleşide Kaplan, İslam toplumunun yaşadığı sorunları ve bunlara dair çözüm önerileri sundu.

HER ŞEYİ BATILILAR YAPTI DEMEK CİNAYETTİR

Yusuf Kaplan her şeyin Batılıların yaptığı algısını yıkmak gerektiğinin altını çizerek şunları söyledi: “Tarih buradan yapılıyor. Batılılar buradan gitmiş olsalar tarihi yapabilirler mi? Biz burada olmadığımız için onlar buradalar. Bizi buradan uzaklaştırdıkları için buradalar. Bunun için en az üç asır savaştılar. Bizde müthiş bir aşağılık kompleksi var. Her şeyi (Batılılar yapıyor bizden bir şey olmaz) diyoruz. Bu bir cinayettir. Bu genç kuşakların öz benliğini yerle bir etmektir. Her şeyi Batılılar yaptı demek intihar etmek demektir. Mevcut eğitim sistemimizin vermiş olduğu anlayış budur.”

DİLİMİZİ YOK ETTİLER

Dilimiz üzerine oynanan oyunlara da değinen Kaplan konuşmasına şöyle sürdürdü: “Hayalleri olmayan toplumlar başkalarının hayallerinde yaşamaktan kurtulamazlar. Başkalarının hayallerini ve rüyalarını yaşarlar. Kendi dünyalarını, değil bizim hayallerimizi yok ettiler. Yüz yıl içerisinde yaşadığımız en büyük tehlike budur. Dilimizi yok ettiler. Yapılan en büyük cinayet dilin sekülerleştirilmesir. Dilin sekülerleştirilmesi demek dilin İslami ruhunun, muhtevasının yok edilmesi ve köklerinin kurutulmasıdır. Dilimiz Kur’an Arapçası üzerinden şekillenmiş bir dildir. Osmanlı Türkçesi dediğimiz dil sıradan bir dil değildir. Dünyanın en saygın dilidir ve bu dil ölmemiştir. Bu köklü diller kurumaz. Bu bir hakikat ve hakikatin sadece üzerini örtersiniz, yok edemezsiniz.”

HİÇBİR MEDENİYETİ YOK ETMEDİK

Konuşmasının son bölümünde Osmanlının hoşgörüsünü anlatan Yusuf Kaplan, “Biz hiçbir medeniyeti yok etmedik. Hepsine hayat hakkı tanıdık ve hepsinin önünü açtık. O yüzden Osmanlı insanlık tarihinin geleceğidir diyor tarihçiler. Bizim gelmemizi istemiyorlar. Osmanlı asalet, adalet ve feraset demek. Batılılar Endülüs’e girince (Hristiyan olmayanı yakarız) dediler. Biz ise (Hristiyan’a dokunanı yakarız) dedik”  şeklinde konuştu.

Etiketler: / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ