Reklam
03 Temmuz 2016

“Yüz Yıllık Mühür” yakında TRT 1 ekranlarında

Çanakkale Savaşı’nın destansı hikayesinin anlatıldığı ‘Yüz Yıllık Mühür’, 11 Temmuz Pazartesi akşamı saat 21.00’de TRT 1 ekranlarında başlayacak.

Reklam

Tarihe mal olmuş birçok kahramanlık hikâyesiyle Çanakkale Savaşı’nın isimsiz kahramanlarının anlatan dizi ‘Yüz Yıllık Mühür’, 11 Temmuz’da TRT 1 ekranlarında başlayacak.

yüz yıl mühür111Dizide Osmanlı vatandaşı tüm etnik unsurların düşmanlara karşı inşa ettiği kardeşliği konu ediliyor. Dizi, vatan toprağına göz diken işgalci kuvvetlere saldıran gayrimüslim vatandaşların, fedakârlıkları ve cesaretleri ile düşmanın bile saygısını kazanan Anadolu Kadınının ve ‘Gençliğim eyvah’ diye ağıtlara konu olan gençlerin destansı kahramanlığını anlatıyor.

Yönetmenliğini Mehmet Bahadır Er’in, senaristliğini Taylan Işıklar, Volkan Girgin, Ramazan Şengül ve Yasin Kaya’nın yaptığı dizinin kadrosu oldukça geniş. Dizi kadrosunda, Yiğit Özşener, Kemal Uçar, Barış Küçükgüler, Ali Akdal, Yusuf Güney, Selda Alkor, Nesrin Cavadzade, Hayal Kahraman Özalp, Mehmet Ali Nuroğlu, Cemal Toktaş, Mehmet Esen, Mehmet Can Mincinozlu gibi ünlü oyuncuların yanı sıra Türk ve düşman askerlerini canlandıran birçok oyuncu ve figüran yer alıyor.

Her bölümünde farklı bir kahramanlık hikayesinin anlatılacağı dizi, her Pazartesi, 5 bölüm olarak ekrana gelecek. Çekimleri için savaş alanını yansıtan özel set kurulan dizinin çekimleri, İzmir Aliağa’da gerçekleştirildi.

 

Etiketler: / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

Reklam