Reklam
Reklam

Miniatürk kışın başka güzel

Miniatürk, Antik Çağ’dan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar 3 bin yıllık tarihi ve kültür varlıklarının maketleriyle, Haliç’in kıyısında ziyaretçilerini ağırlıyor.

Miniatürk kışın başka güzel
  • 01.01.2016
  • 1.852 kez okundu
Reklam

Tuncay Önür

Türkiye ve Osmanlı coğrafyasından tarihi eserlerin ve yapıların 1/25 ölçekli maketlerinin yer aldığı Miniatürk, İstanbul’a yağan kardan nasibini aldı. Kar altında kalan maketler görenleri hayran bırakıyor.

 Ayasofya’dan Selimiye’ye, Rumeli Hisarı’ndan Galata Kulesi’ne, Safranbolu Evleri’nden Sümela Manastırı’na, Kubbet-üs Sahra’dan Nemrut Dağı Kalıntıları’na kadar üç bin yıllık kültür ve medeniyetin izlerini bir araya getiren Miniatürk, bugünlerde beyaza bürünmüş güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

Miniatürk’te, beyaza bürünen Rumeli Hisarı, Mardin Taş Evler ve oluşan sarkıtlarla buzdan bir mimariye dönüşen Safranbolu Evleri muhteşem görüntülerini ziyaretçileriyle paylaşıyor.

3 Bin Yıllık Tarihin Vitrini

 Anadolu ve çevresinde hüküm sürmüş, izler bırakmış her medeniyetin, mimari eserleriyle temsil edildiği Miniatürk, Antik Çağ’dan Bizans’a, Selçuklu’dan Osmanlı’ya kadar 3 bin yıllık tarihi ve kültür varlıklarının maketleriyle, Haliç’in kıyısında ziyaretçilerini ağırlıyor. Toplam 60 bin metrekare alan üzerine kurulan Miniatürk’te, 15 bin metrekarelik maket alanında 128 mimari eser yer alıyor.

Etiketler: / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ