Reklam
10 Ocak 2016

Kahve Bahane Sohbet Şahane

“Kahve Bahane Sohbet Şahane” Söyleşilerinde Gazeteci, Yazar Beşir Ayvazoğlu kahve tiryakilerini anlattı.

Kahve Bahane Sohbet Şahane
Reklam

Tuncay Önür

 Kahvenin üç şehirdeki serüvenin anlatıldığı “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” kültür projesi kapsamındaki “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” sohbetlerinin ilk konuğu yazar Beşir Ayvazoğlu odu. 9 Ocak günü, İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleşen sohbetin konusu ise “Kahve Tiryakileri”…

İstanbul, 8 Ocak İstanbul Milli Reasürans Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen “Üç Şehir Bir Kahve: Kahire, İstanbul, Viyana” sergisi, kahvenin kültürlerarası ortak dilinden yola çıkarak bu üç şehrin kahve anlatılarını fotoğraflar, videolar ve hikâyelerle aktaran bir kültür projesi.

7 Ocak’ta başlayıp 27 Şubat’a kadar sürecek olan serginin yanısıra her Cumartesi günü “Kahve Bahane, Sohbet Şahane” adıyla düzenlenen sohbetlerde kahve kültürü ve tarihi konusunda uzman isimlerle interaktif söyleşiler düzenleniyor. Ücretsiz gerçekleştirilen sohbetlerin ilk konuşmacısı ise 10 yıl boyunca Türk Edebiyatı dergisinin Genel Yayın Yönetmenliğini üstlenen ve halen Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Onur Kurulu üyesi olan Beşir Ayvazoğlu oldu.

Kahveniz Nasıl Olsun? Türk Kahvesinin Kültür Tarihi” isimli kitabın da yazarı olan Ayvazoğlu, gerçekleştirdiği söyleşisinde tarihten günümüze köpüğü göz göz olmamış kahveyi içmeyenden, kakulesiz kahveye burun kıvırana, paşa kahvesi severlerden misk kokulu kahve tutkunlarına kadar onlarca farklı karakterdeki kahve tiryakisini anlattı.

Etiketler: / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ

Reklam