Reklam
Reklam

Anadolu Lezzetleri Gaziantep’te buluştu

Nostalji Sokağı’nda, tüm Türkiye’den en az 50 yıllık lezzetler bir araya getirilerek İstanbul ve dünyayla buluşturulacak. Bu amaçla başlatılan “Anadolu Lezzetleri Buluşması”nın ilki geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te düzenlendi.

Anadolu Lezzetleri Gaziantep’te buluştu
  • 13.01.2016
  • 1.637 kez okundu
Reklam

ANADOLU LEZZETLERİ BULUŞMASI  GAZİANTEP’TEN BAŞLADI

Tuncay Önür

Türkiye’nin en büyük gastronomi ve eğlence merkezi WaterGarden İstanbul’u Ataşehir’de faaliyete geçirecek olan Ziylan Gayrimenkul, Türkiye’nin dört bir yanından yerel lezzetleri İstanbul ve dünyayla buluşturmak için çalışmalarını hızlandırdı. Bu amaçla “Anadolu Lezzetleri Buluşması” adıyla düzenlenen toplantıların ilki Gaziantep’te gerçekleştirildi.

Ziylan Gayrimenkul, Türkiye’nin sosyal yaşamına yön verecek dünya çapında iddialı, önemli bir projeye imza atıyor. WaterGarden İstanbul adıyla, Ataşehir’de modern bir gastronomi ve eğlence merkezini Haziran ayında faaliyete geçirmeyi planlayan Ziylan Gayrimenkul, dünya mutfaklarının seçkin örnekleriyle yerel lezzetleri bir arada sunacak. Projenin dikkat çeken bölümlerinden biri olan Nostalji Sokağı’nda, tüm Türkiye’den en az 50 yıllık lezzetler bir araya getirilerek İstanbul ve dünyayla buluşturulacak. Bu amaçla başlatılan “Anadolu Lezzetleri Buluşması”nın ilki geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te düzenlendi. Mehmet Yaşin ve Ziylan Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan’ın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya, Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, TİM (Türkiye İhracatçılar Meclisi) Başkanı Mehmet Büyükekşi, GSO (Gaziantep Sanayi Odası) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu ile Gaziantep iş dünyasının önde gelen temsilcileri ve işletme sahipleri katıldı.

Dünyanın Gözü Gaziantep’te

Anadolu gezileriyle yerel lezzetler yerinde keşfedilerek, o lezzetlerin Türkiye’nin ve dünyanın gastronomi başkentlerinden biri olan İstanbul’da, WaterGarden ile daha fazla kitleye ulaşmasının sağlanması hedefleniyor. İlk durak, UNESCO tarafından da tescillendiği gibi dünyanın en önemli mutfaklarından biri olan Gaziantep mutfağının zenginliğini dünyaya daha iyi anlatmak ve tanıtılmasına katkıda bulunmak amacıyla Gaziantep oldu.

Anadolu Lezzetleri Buluşması’na katılan Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya; “Unesco’nun dünyanın 9. mutfağı olarak tescillediği Gaziantep mutfağı gizli bir hazine… Bu tescil, mutfağımızın dünyada daha iyi tanıtılması sorumluluğunu da beraberinde getiriyor. İstanbul’un bir dünya kenti olması, Gaziantep mutfağının İstanbul’da daha yoğun olarak var olmasını gerektiriyor. Watergarden İstanbul’un, bu tanıtım için en iyi merkez olacağına inanıyorum. Ayrıca bu proje mimarının yine bir Gaziantepli olan Mehmet Ziylan’a ait olması beni ayrıca gururlandırdı” dedi.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise; Gaziantep şehrinin Unesco listesine girmesini kendilerini çok heyecanlandırdığını, aynı dönemde, bir gastronomi merkezi de olan watergarden İstanbul ile entegre faaliyetlere imza atmaları gerektiğini belirtti. Fatma Şahin ayrıca, Gaziantep mutfağını, kadim kültürünün mirası, bir medeniyet zenginliği olarak tanımladı. Bu lezzet kültürünü sürdürülebilir olması için, sevdalı olmak gerektiğini söyledi. Gaziantep’in dünyada rekabet edebileceği iki alan olduğunu ifade eden Şahin, bu alanların arkeoloji ve gastronomi olduğunu vurguladı.

Etiketler: / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ