Reklam
Reklam

SİNEMADA BU HAFTA (3 Haziran 2016)

VİZYONA GİREN YENİ FİLMLER: Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması, Sen Benimsin (A Bigger Splash), Yaz Kampı (Summer Camp), Evrim (Evolution), Benim Çılgın Düğünüm 2 (My Big Fat Greek Wedding 2), Vurgun (The Trust), Şeytanın Çocukları: El Ebyaz, Arama motoru (Yerli film), Sokak Köpekleri Bal ile Betty (yerli film).

SİNEMADA BU HAFTA (3 Haziran 2016)
  • 03.06.2016
  • 1.517 kez okundu
Reklam

03 Haziran 2016 Cuma Filmleri

Hazırlayan: Tuncay Şerif

tuncayserif@gmail.com

sinema@kulturgazetesi.com

kultursanat@kulturgazetesi.com

***

Warcraft:

İki Dünyanın İlk Karşılaşması

FİLMİN KÜNYESİ

Tür : Aksiyon,  Fantastik Macera

Yapım : 2016 – ABD

Yönetmen : Duncan Jones

Senaryo : Duncan Jones – Charles Leavitt

Oyuncular : Travis Fimmel, Robert Kazinsky, Paula Patton, Ben Foster, Toby Kebbell, Dominic Cooper

Yapımcı : Charles Roven,  Jon Jashni

Dağıtım: UIP Filmcilik

Filmin hikayesi

İki dünyayı birleştiren bir kapı açıldığında bir ordu yıkımla, diğeri de yok olmayla karşı karşıya kalır. Draenor’da yaşayan orklar, soylarının tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalınca Kara Geçit’ten geçerek insanların dünyasına gelmeye başlarlar. İnsanların dünyasında koloni kurmak isteyen dehşet saçan istilacı bir ırk olan Ork savaşçılarıyla karşı karşıya kalan barışçıl Azeroth krallığı savaşın eşiğindedir. İki zıt taraftan iki kahraman halklarının ve ülkelerinin kaderini belirleyecek bir çarpışma seferine çıkarlar.

**

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Sen Benimsin

Dünyaca ünlü bir rock yıldızı olan Marianne, sevgilisi Paul ile yaz tatilini İtalya’da volkanik bir adada bulunan evlerinde geçirmektedir. Marianne’in eski sevgilisi Harry’nin baştan çıkarıcı güzellikteki kızı Penelope ile yaptığı beklenmedik ziyaret, bu dörtlü arasında aşk, kıskançlık ve sırlarla dolu hesaplaşmaların ortaya çıkmasına neden olur.

Luca Guadagnino’nun yönettiği filmde başlıca rollerde Ralph Fiennes, Dakota Johnson, Matthias Schoenaerts ile Tilda Swinton oynuyor. Sen Benimsin (A Bigger Splash), Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarıldı.

**

Yaz Kampı

Dört genç Amerikalı, yurtdışında geçirecekleri ilk yaz kampı için Avrupa’yı tercih ederler. Hızla yayılan bir enfeksiyonun etkisi altında kalan gençler kendilerini korku ve çaresizlik içinde bulurlar. Zaman zaman birbirleriyle yarışacakları korku dolu anlarda enfeksiyonun kaynağını ve hayata tutunmanın çeşitli yollarını aramak zorundadırlar.

Alberto Marini’nin yönettiği filmde Diego Boneta, Jocelin Donahue, Maira Walsh ile Andres Velencoso oynuyor. Yaz Kampı (Summer Camp), Mars Dağıtım dağıtımıyla Limon Film tarafından vizyona çıkarıldı.

**

Evrim

On yaşındaki Nicolas, yalnızca kadınların ve erkek çocuklarının barındığı bir adada annesiyle birlikte yaşamaktadır. Bir hastanede tüm erkek çocuklara gizemli bir tedavi uygulanmaktadır. Bu tedaviyi ve etraflarında olanları sorgulamaya başlayan Nicolas, bir gece annesini sahile kadar takip eder ve annesinin kendisine yalan söylediğini fark eder.

Lucile Hadzihalilovic’in yönettiği filmde; Max Brebant, Roxane Duran, Julie Marie Parmentier ile Mathieu Goldfeld oynuyor. Evrim (Evolution), M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.

**

Benim Çılgın Düğünüm 2

Toula, kızı Paris’i bir saniye olsun yanından ayırmak istemezken, Paris geleneksel Yunan ailesinin bu ilgisinden sıkılmış olduğundan başka bir şehirde üniversite okumak istemektedir. Tam da ailesini buna ikna etmeye çalışırken tanıştığı yakışıklı Yunan asıllı bir genç  ile kahkaha dolu bir Yunan düğününe adım atar.

Yönetmen: Kirk Jones. Başlıca oyuncular: Nia Vardalos, John Corbett, Michael Constantine ile Lainie Kazan. Benim Çılgın Düğünüm 2 (My Big Fat Greek Wedding 2), Mars Dağıtım dağıtımıyla Medyavizyon Film tarafından vizyona çıkarıldı.

**

Vurgun

Waters ve Stone, fazladan para kazanabilmek için çaldıkları Sivil Servis Sınav sorularını diğer memurlara satan polis memurlarıdır. Stone, bir eroin satıcısının, kefaletle serbest bırakılacağı duyumunu alır. Bu kadar fazla miktarda nakitin kaynağını bulmak için plan yapar. Yaptıkları araştırmalar, onları bir marketin arkasında bulunan, içine banka kasası yapılmış soğuk bir hava deposuna götürür.

Benjamin Brewer ile Alex Brewer’in yönettiği filmde, Nicolas Cage, Elijah Wood, Sky Ferreira ile Eric Heister oynuyor. Vurgun (The Trust), The Moments Entertainment dağıtımıyla Tanweer Film tarafından vizyona çıkarıldı.

**

Şeytanın Çocukları: El Ebyaz

Arkeoloji çalışmaları yapan bir ekibin yolu esrarengiz bir gemide kesişir. 2 yıl önce bu gemide korkunç olaylar yaşanmıştır ama görevi alan yeni ekipten yalnızca bir kişi bu olayların iç yüzünü bilmektedir. Genç ekip için ürkütücü olan gemi demir aldıktan sonra esrarengiz olaylar yaşanmaya başlar. Bu olaylar genç ekipten kimileri için her şeyin sonu, içlerinden biri için ise kendisiyle yüzleşme olacaktır. Filmin yönetmenleri: Oya Köksal ile Vedat Dikmetaş. Oyuncula: Merve Sevi, Cenk Torun, Fırat Çöloğlu ile Balamir Emren’in oynadığı Şeytanın Çocukları: El Ebyaz, Pinema Film dağıtımıyla İnfomedya Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.

**

Sokak Köpekleri Bal ile Betty

Samsun’un Bafra ilçesinin çevresindeki ilçelerden ve köylerden yoğun olarak sokağa hayvanların terk edilmesi, sokaklarında bol miktarda köpeklerinin dolaşması filme konu oldu. Sokağa terk edilen iki köpeğin, üç kardeş ve mahalledeki diğer çocuklar ile olan ilişkileri anlatılıyor. Ayrıca yetişkin insanların bu konudaki bakış açılarının işlendiği filmde sokak köpeklerinin kahramanlıklarına ve çocukların maceralarına da yer veriliyor.

Yönetmen: Fedai Çakır. Oyuncular: Sinem Göz, Yiğit Türken, Esila Sönmez ile Toygun Ateş. Sokak Köpekleri Bal ile Betty, PinemArt Film dağıtımıyla F & A Media tarafından vizyona çıkarıldı.

**

Arama Moturu

İnternet dünyası çılgın bir şekilde insanların hayatında yer almaya başlarken, Anadolunun bir kasabasında girişimci ruhlu yeni yetme bir genç, insanların bu arayışlarını fırsat bilip paraya dönüştürmeye başlar. Girişimci genç, sevimli bir kasabada geçen ve her biri kendileri için hayati değerdeki bir şeyleri arayan bir avuç insanın bu arayışlarını, internetin arama motorundan onlara sağlamağa çalışır.  Anadolunun o saf insanlarının teknolojiye ayak uydurma süreçleri komik olaylara sahne olur.  Atalay Taşdiken’in yönettiği filmde Mehmet Çiğdem, Mahmut Uyanık, Rahim Yalçın ile Musa Çınar oynuyor. Arama Moturu, Bir Film dağıtımıyla At Yapım tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Etiketler: / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ