Reklam
Reklam

SİNEMADA BU HAFTA (17 Haziran 2016)

VİZYONA GİREN YENİ FİLMLER: Senden Önce Ben (Me Before You), Ammar 2: Cin İstilası, Bin Başlı Canavar (Un Monstruo de Mil Cabezas), Merkezi İstihbarat (Central Intelligence), Siyahın Elli Tonu (Fifty Shades of Black), Lanetli Çocuk (The Boy), Robinson Crusoe (yabancı film), İnatçılar (Hrutar – Rams), B. O. K.: Bi O Kalmıştı (Yerli film)

SİNEMADA BU HAFTA (17 Haziran 2016)
  • 17.06.2016
  • 1.627 kez okundu
Reklam

17 Haziran 2016 Cuma Filmleri

Hazırlayan: Tuncay Şerif

tuncayserif@gmail.com

sinema@kulturgazetesi.com

kultursanat@kulturgazetesi.com

**

Senden Önce Ben

Tür : Dram

Yapım : 2016 – ABD

Yönetmen : Thea Sharrock

Senaryo : Scott Neustadter,  Michael H. Weber

Oyuncular : Emilia Clarke, Sam Claflin, Janet McTeer, Charles Dance, Jenna Coleman, Matthew Lewis

Yapımcı : Karen Rosenfelt,  Sue Baden-Powell

Dağıtım: Warner Bross.

Filmin konusu: Çoğu zaman aşkı en az bulmayı beklediğin yerde bulursun. Bazen de seni asla beklemediğin yerlere götürür… Louisa “Lou” Clark (Clarke) tuhaf bir İngiliz kırsal bölgesinde yaşamaktadır. Kendisi yaşamak konusunda bir yön bulamamış, garip bir kişiliği olan 26 yaşındaki bu kız, kıt kanaat geçinen ailesine yardım etmek için bir işten diğer işe koşturmaktadır. Onun normaldeki neşeli görünüşü, şehir içindeki ‘Şato’da’ çalışmaya başladıktan sonra, sınanmaya başlar. 2 yıl önce trafik kazası geçirerek tekerlekli sandalyeye mahkûm olan ve bunun ardından dünyası tamamen kararan Will Traynor (Claflin)’in bakıcısı ve yardımcısı olur. Daha önce sahip olduğu maceracı ruhundan eser kalmayan Will, iyiliğe inanmayan ve pes etmiş birine dönmüştür. Ta ki Lou, ona hayatın değerli olduğunu göstermeye karar verene kadar. Beraber atıldıkları bir sürü maceranın yanında, Lou ve Will birbirlerinin hayatlarında ve kalplerinde oluşan değişikliklerin, her ikisinin de hayal edebileceğinden fazla olduğunu fark ederler.

**

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Ammar 2: Cin İstilası

Gazetecilik bölümü okuyan gençler bir tez konusu oluşturmak için Feride ve Mustafa’nın ölümünü araştırmak üzere bir belgesel film hazırlamaya karar verirler. Olaya karışmış gerçek kişilerle görüşüp Fransa, Hollanda ve Belçika’daki araştırmalarını da tamamladıktan sonra son olarak Sivas’ta gerçek izlere ulaşırlar. Polisin kapattığı şüpheli ölümlerin olduğu dosyanın cinlerle bağlantılı olduğuna kesin olarak inanırlar.

Özgür Bakar’ın yönettiği korku türü filmde Özlem Polat, Cem Coşkun Aksakal, Balamir Emren ile Buse Narcı rol alıyor. Ammar 2: Cin İstilası, Mars Dağıtım dağıtımıyla Sami Dündar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Bin Başlı Canavar

Kanser olan kocasının tedavi masraflarını karşılamayı reddeden sigorta şirketi karşısında çaresiz kalan Sonia, eline bir silah alarak yetkilileri tek tek ziyaret etmeye başlar. Tek amacı ölümle boğuşan eşine ilaçları yetiştirmek olan kadının işi zordur. Zira ikna etmesi gereken yetkililerin her biri, bin başlı canavarın görünen yüzüdür.

Rodrigo Pla’nın yönettiği daram filmde Jana Raluy, Sebastián Aguirre Boeda, Hugo Albores ile Emilio Echevarría oynuyor. Bin Başlı Canavar (Un Monstruo de Mil Cabezas – A Monster With a Thousand Heads), M3 Film dağıtımıyla Calinos Films tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Merkezi İstihbarat

Bir zamanların dalga geçilen şişman öğrencisi, büyüyünce ölümcül bir CIA ajanına dönüşür.  Lise mezunlar buluşmasına katılan CIA ajanı çok gizli bir vaka üzerinde olduğunu iddia ederek, eskiden kampüsün popüler adamıyken, şimdi parlak günlerini özleyen bir muhasebeci olan arkadaşını gönüllü göreve alır. Muhasebeci neye karıştığını fark ettiğinde vazgeçmek için artık oldukça geçtir.

Rawson Marshall Thurber’in yönettiği filmde Dwayne Johnson, Kevin Hart, Amy Ryan ile Aaron Paul rol alıyor. Merkezi İstihbarat (Central Intelligence), UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Siyahın Elli Tonu

Mrs. Robinson, tecrübesiz Christian’ı yetersizliği konusunda eleştirerek bir travma yaşamasına sebep olur. Özgür kişilikli biri olan Christian ise çok farklı şeyler düşünmektedir. Mrs. Robinson ise baskın kadını oynamakta ısrarlıdır. Michael Tiddes’in yönettiği filmde Marlon Wayans, Kali Hawk, Affion Crockett ile Fred Willard oynuyor.  Siyahın Elli Tonu (Fifty Shades of Black), The Moments Entertainment dağıtımıyla vizyona çıkarılıyor.

**

Lanetli Çocuk

Greta, 8 yaşında bir çocuğun bakıcılık görevini kabul ettiğinde, ıssız bir köyde kendini bir kâbusun içinde bulur. Yaşlı bir çift, gerçek çocukmuş gibi muamele ettiği bir oyuncak bebek olan Brahms’e bakması için kendisini işe almıştır.  20 yıl önce kaybettikleri oğullarının yerine koydukları Brahms’in bakımı için Greta’ya mutlaka uymak zorunda olduğu bir kural listesi verilir. Greta oyuncak bebek olan Brahms’in duyguları olduğunu öğrenince şoke olur.

William Brent Bell’in yönettiği gerilim türündeki filmde Lauren Cohan, Rupert Evans, James Russell ile Jim Norton’ oynuyor.  Lanetli Çocuk (The Boy), Pinema Film dağıtımıyla Pinema Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Robinson Cruse

Kahraman kaşif Robinson Crusoe, gemisi batınca tek başına bir adaya düşer. Fakat adada pek çok hayvan türü yaşamaktadır; yani Robinson aslında pek de “tek başına” değildir. Daha önce hiç insanla karşılaşmamış olan adadaki hayvanlar için bu ilginç tür karada yürüyen bir deniz canavarıdır. Robinson kendine yeni bir hayat kurarken, adanın sevimli sakinleriyle güzel bir dostluk kuracaktır.

Vincent Kesteloot ile Ben Stassen’nin yönettiği animasyon türü filmin seslendirmesini Yekta Kopan, Buğra Gülsoy, Matthias Schweighöfer ile Aylin Tezel yapıyor. Robinson Crusoe, Bir Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

İnatçılar

Gummi ve Kiddo, şehrin dışındaki geniş bir vadide yan yana evlerde yaşayan yaşlı iki kardeştir. Koç yetiştiriciliğine devam etmekte ve ülkenin en iyi koçlarını yetiştirmektedirler. Tek hayatları koçları olan bu iki inatçı kardeş, birbirleri ile 40 yıldır küstürler. Günlerden bir gün Kiddo’nun koçu bulaşıcı ve ölümcül bir hastalığa yakalanınca işler değişir.  İnatçı kardeşler inatlarından vazgeçerek birlikte mücadeleye karar verirler.

Grimur Hakonarson’un yönettiği filmde Sigurdur Sigurjonsson, Theodor Juliusson, Charlotte Boving ile Jon Benonysson oyunoyr. İnatçılar (Hrutar – Rams), M3 Film dağıtımıyla Filmartı Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

B.O. K.: Bi O Kalmıştı

Umutsuzlukların, hayallerin ve duygusal zenginliklerin yaşandığı Altuntaş ailesinin traji komik hikâyesi. Hayati, ailesi ile fakir bir hayat sürerken, abisi Bekir karısının babasından kalma kuyumcu dükkânını işletmektedir. Hayati her gün iş aramaya çıksa da pek başarılı olamamaktadır. Şans oyunlarına olan merakı yüzünden tanıdığı herkesin dilindedir. Gün olur devran döner ve en sonunda şans Hayati’ye de güler. Filmin yönetmeni Burak Babayiğit. Oyuncular: Murat Nazım Vardarlı, Andaç Semerci, Gülşah Yeşilot ile Mutia Gürsel. B. O. K.: Bi O Kalmıştı, MC Film dağıtımıyla FilmSeti tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

Etiketler: / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ