Reklam
Reklam

Sinemada Bu Hafta (15-Ocak-2016)

VİZYONA GİREN YENİ FİMLER: Kardeşim Benim (Yerli Film), İyi Bir Dinozor (The Good Dinosaur), El Clup (The Clup), Sufragette (Yabancı film), Bizans Oyunları: Geym of Bizans (Yerli film) // Tuncay Şerif

Sinemada Bu Hafta (15-Ocak-2016)
  • 15.01.2016
  • 1.241 kez okundu
Reklam

 

Hazırlayan: Tuncay Şerif
sinema@kulturgazetesi.com
Tuncayserif@gmail.com

*****

FAVORİ FİLMİN KÜNYESİ

FİLMİN ADI: KARDEŞİM BENİM

FİLMİN TÜRÜ: KOMEDİ

YAPIM: TÜRKİYE-2015

YÖNETMEN: MERT BAYKAL

SENARYO: ZAFER KÜLÜNK

MÜZİK: CEM ÖGET

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: VELİ KUZLU

KURGU: KORHAN KORYÜREK

FRAGMAN: https://youtu.be/FINISWcn1ow

OYUNCULAR: BURAK ÖZÇİVİT, MURAT BOZ, ASLI ENVER, FERDİ SANCAR, BURAK SATIBOL, GÖZDE MUTLUER, NAZAN KESAL, AHMET GÜLHAN

YAPIM: TAFF PICTURES & BRK’S PRODUCTIONS

DAĞITIM: MARS DAĞITIM

*****

KARDEŞİM BENİM FİLMİNİN KONUSU:

kardeşim benim afiş222Hakan 30 yaşında alternatif müzik yapan ünlü bir sanatçıdır. Sakin ve gizemli bir karaktere sahiptir. Her ne kadar magazinden uzak durmaya çalışsa da kardeşi Ozan’la olan küslükleri magazinin ilgisini çekmektedir. Ozan ise 28 yaşında ünlü bir pop yıldızıdır. Abisinin tersine dışa dönük, neşeli, esprili, konuşkan ve sosyal biridir. İki kardeş yıllardır küstür. Uzun zamandır bir araya gelmemiş, hatta babalarının hastalığında bile onu farklı zamanlarda ziyaret etmişlerdir.

Çocuk yaşta annelerini kaybettikten sonra düğün şarkıcısı olan babaları Erkan’la birlikte kasabalarda düğünden düğüne dolaşmış, yarı göçebe bir hayat yaşamışlardır. Anneleri öldükten sonra babası Ozan’ın tüm sorumluluğunu abisinin omuzlarına yüklediği için Hakan erken yaşta büyümek zorunda kalmıştır. Ozan ise çocukluğun tadını çıkarmış, Hakan’ın yaşayamadığı çocukluğu onun gözleri önünde doya doya yaşamıştır. Bu durum zaman içinde abi kardeş ilişkisini zedelemiş, ikisi de yollarını zıt yönlere doğru çizmişlerdir. İki kardeşi yıllar sonra bir araya getiren durumsa babalarının cenazesidir. Son görevlerini yerine getirip bir an önce yollarına gitmeyi düşünürken babalarının onlara bıraktığı vasiyet her şeyi değiştirir.

 

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

İyi Bir Dinozor

Dünyadaki dinozorların sonunu getiren asteroid dünyaya çarpmasaydı, dev dinozorların nesli tükenmeyip devam etseydi.  Ne olurdu? Bunun cevabının İyi bir dinozor filminde; Arlo isminde bir Apatosarius ile bir insanın oldukça imkansız görünen dostluğunu konu alan heyecan ve macera dolu bir yolculukta bulacaksınız. Zorlu yollarda ilerlemeye devam ettikleri sırada, Arlo korkularıyla yüzleşip kendi potansiyelini keşfetme fırsatı bulacak. Peter Sohn’un yönettiği  bir animasyon filmi olan İyi Bir Dinozor (The Good Dinosaur), UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.

El Club

The Club, geçmişte işledikleri suçlar nedeniyle kilise tarafından küçük bir sahil kasabasında sürülen ve gözlerden uzak bir evde zorunlu inzivaya çekilen dört rahibin hikâyesini anlatıyor. Kilisenin günahlarını rahipler çekmektedir. Rahiplerin inziva evindeki hayatı, çok katı kurallarla düzenlenmiştir. Fakat beşinci bir rahibin eve gelmesiyle bu hassas düzen bozulur. Rahiplerin geride bıraktıklarını düşündükleri geçmişleri yüzlerine vurulurken, araftaki bu günahkârların sırları açığa çıkmaya başlar. Pablo Larrain’in yönettiği filmde Roberto Farias, Alfredo Castro, Antonia Zegers ile Marcelo Alonso’in oynuyor. El Club – The Club, M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.

Suffragette

İngiltere 1900 lü yıllarda kadınlar hiçbir kanuni hakları ve söz hakları olmadan yaşamaktadır. Maud, sık sık yaralanmalara rastlanan bir çamaşırhanede 7 yaşından beri çalışmaktadır. Aynı çamaşırhanede çalışan George ile evlenen Maud’un hayatta en büyük dayanağı oğlu Sonny’dir. Kadınlar haklarını elde etmek için büyük bir mücadele içine girerler. Bir paketi teslim etmeye giderken eylem yapan kadınlar arasında kalan Maud, kendisiyle aynı çamaşırhanede çalışan Violet’ı görür. Violet, onun da kadınların oy hakkı savunma davasına destek vermesini ister. Sarah Gavron’un yönettiği dönem filminde Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Anne-Marie Duff ile Meryl Streep oynuyor.  Suffragette, Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

Bizans Oyunları: Geym of Bizans

Güney Amerika’nın sıcağından gına gelen Mayalar, Anadolu’ya göç edip Bağcılar civarına yerleşirler. Mayalar, zamanla gösterdikleri üstün başarı ile komşuları olan Bizans’ın dikkat ve nefretini üzerlerine çekerler. Bizans Kralı 3. Klitor gerçek bir Maya hayranı olsa da, karısı ve kardeşi Muhteris, Mayalar’ın gelişme ve yükselişini durdurmak için haince bir plan yaparlar. Mayaları alt etmek için entrika üstüne entrika çevirirler. Gani Müjde’nin yönettiği absürt komedi türündeki filmde Tolgahan Sayışman, Murat Dalkılıç, Gonca Vuslateri ile Gürkan Uygun oynuyor. Bizans Oyunları: Geym of Bizans, Mars Dağıtım dağıtımıyla Avşar Film tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

 

 

Etiketler: / / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ