Reklam
Reklam

SİNEMADA BU HAFTA (13 Mayıs 2016)

VİZYONA GİREN YENİ FİLMLER: Angry Birds Film (The Angry Birds Movie), Dadaş (Yerli film), Dehşet Treni (Howl), Hitchcock Truffaut (Yabancı film), Kötü Komşular 2 (Neighbors 2: Sorority Rising), Oflu Hoca’nın Şifresi 2 (Yerli film)

SİNEMADA BU HAFTA (13 Mayıs 2016)
  • 13.05.2016
  • 1.844 kez okundu
Reklam

13 Mayıs 2016 Cuma Filmleri

Hazırlayan: Tuncay Şerif

tuncayserif@gmail.com

sinema@kulturgazetesi.com

kultursanat@kulturgazetesi.com

 

Diğer Adı : Angry Birds Film

Tür : Animasyon

Süre: 97 Dak.

Yapım : 2016 – ABD

Yönetmen : Fergal Reilly,  Clay Kaytis

Senaryo : Jon Vitti

Seslendirenler :  Yekta Kopan,  Arda Aydın,  Boğaçhan Sözmen,  Sinan Divrik,  Özden Ayyıldız

Yapımcı : John Cohen,  David Maisel

Dağıtım: Warner Bros.

 

 

Kuşların neden bu kadar öfkeli olduğunu öğrendiğimiz film, bizi nüfusu tamamen -ya da neredeyse tamamen- mutlu fakat uçamayan kuşlardan oluşan bir adaya götürüyor. Bu cennet köşede, öfke sorunu olan Red, hızlı Chu ve gelgitleri olan Bomba hep diğer kuşlar tarafından dışlanmıştır. Fakat ada yeşil domuzcuklar tarafından ziyaret edildiğinde, domuzların neyin peşinde olduğunu çözmek bu dışlanmış uçamayan kuşlara kalır. Kötü niyetli domuzcuklar, kuşları meşgul edecek gösteriler yaparken, onların yumurtalarını çalarlar. Red, yumurtalar için mücadele başlatacaktır.

Fergal Reilly ile Clay Kaytis’in yönettiği ve Yekta Kopan, Arda Aydın, Boğaçhan Sözmen ile Sinan Divrik’in seslendirdiği animasyon film Angry Birds Film (The Angry Birds Movie), 13 Mayıs 2016’da Warner Bros.
dağıtımıyla Warner Bros. tarafından vizyona çıkarılıyor.

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Dadaş

afiş dadaş111Devlet mafiaya karşı ciddi bir mücadele başlatır. Mafyada buna misilleme olarak devletin önemli bir memuru olan Dadaş ve ailesini hedef alır. Dadaş bu saldırıda ailesini kaybeder. O saldırıda kendisi de ağır yaralanır, fakat kurtulur. Yaralandığı için malulen emekliliğe sevk edilir. Dadaş bu olaylardan dolayı hırslanır, Çeçenistan’a gider. Orada aldığı eğitimler sonucunda operasyonlara katılır. Önemli devlet adamları tehdit altındadır. Dadaş, Mafya ile amansız bir çatışmaya girer.

Selim Kemal Dağlı’nın yönettiği filmde Murat Yıldırım, Ümit Acar, Yılmaz Şerif ile Halit Karaata oynuyor. ı Dadaş, Özen Film dağıtımıyla Hançer Yapım tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Dehşet Treni

Seyahat görevlisi Joe 20’li yaşlarında genç bir adamdır. İşte geçen uzun bir günün ardından eve gitmeye hazırlanır, fakat henüz çıkmadan müdürü tarafından gecenin son tren seferinde çalışması gerektiğini öğrenir. Geceyi katlanılabilir kılan tek şey güzel hostes Ellen’in de Joe ile birlikte çalışacak olmasıdır. Tren, ormanın ortasından geçerken büyükçe bir geyiğe çarpar ve ani bir frenle durur. Makinist neye çarptığını araştırırken, hiç görmediği büyüklükte korkunç bir canavarın saldırısına uğrar parçalanır. Trendekiler, trenin durmasından rahatsızdırlar. Fakat onları bekleyen daha korkunç tehlikenin varlığını fark ettiklerinde iş işten geçmiş olacaktır. Yolcular için dehşet  bir gece başlar. Filmin yönetmeni Paul Hyett. Oyuncular: Ed Speleers, Shauna MacDonald, Elliot Cowan ile Holly Weston.  Dehşet Treni (Howl), The Moments Entertainment dağıtımıyla Siyah Beyaz Movies tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Hitchcock Truffaut

Bir sanat dalının yöneldiği istikamete azami derecede etki eden iki yönetmen, Alfred Hitchcock ve François Truffaut. İkisi arasında kurulmuş bir köprü var: Truffaut´nun Hitchcock´la yaptığı söyleşiden derlediği, Hitchcock´a Göre Sinema. Belgesel türdeki film, sinemanın büyük yönetmenlerine bir soru soruyor: “Bu kitap sinemaya bakışınızı nasıl etkiledi?” Fincher, Schrader, Scorsese, Assayas, ve pek çok isim cevaplandırıyor. Kent Jones’un yönettiği filmde Alfred Hitchcock, François Truffaut, Martin Scorsese ile Wes Anderson rol alıyor. Belgesel film Hitchcock Truffaut, M3 Film dağıtımıyla Fabula Films tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Kötü Komşular 2

Mac ve Kelly Radner ikinci bebeklerini beklemektedir ve taşınmaya karar verirler. Ancak yeni evlerinde başları kızlarla derttedir. Çift yeni komşularının, Teddy ve kardeşlerinden daha beter bir kız kardeş grubu olduğunu anlar. Okullarının baskıcı sisteminden sıkılan Kappa Nu kardeşler, kendi evlerini kızlara açmaya ve istedikleri şekilde yaşamaya karar vermişlerdir. Teddy karizmasıyla kardeşleri etkileyebilirse Kappa’ların kepenklerini indirebileceklerdir.

Yönetmen Nicholas Stoller. Oyuncular: Seth Rogen, Zac Efron, Rose Byrne ile Chloe Grace Moretz. Kötü Komşular 2 (Neighbors 2: Sorority Rising),  UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarılıyor.

**

Oflu Hoca’nın Şifresi 2

Ahmet, başkanlığı kaptırdığı için hâlâ Oflu Hoca’ya öfkelidir. Oflu Hoca yüzünden hem itibar hem para kaybetmiştir. Tekrar başkan olmanın yollarını ararken zengin müteahhit İdris, oğlu Şaban’a Nur’u ister. Ahmet kendini kurtarmak için hemen kabul eder. Durumu öğrenen Kadir ve Oflu Nur’u kaçırmaya karar verirler. Ama Nur’u kaçırayım derken yanlışlıkla Ahmet’in halasını kaçırırlar ve işler iyice karışır.

Yönetmen: Adem Kılıç. Oyuncular: Çetin Altay, Ahmet Varlı, Köksal Engür ile Başak Daşman. Komedi türündeki Oflu Hoca’nın Şifresi 2, Mars Dağıtım dağıtımıyla TAFF Pictures – Üçgen Yapımevi tarafından vizyona çıkarılıyor.

 

 

Etiketler: / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ