Reklam
Reklam

SİNEMADA BU HAFTA (1 Nisan 2016)

VİZYONA GİREN YENİ FİLMLER: Aşkın Sırrı: Somuncu Baba, Deliormanlı, Kartal Eddie (Eddie the Eagle), Küçük Savaşçı: Savva (Savva, Serdtse Voina), Cloverfield Yolu No: 10 (10 Cloverfield Lane), Bir Dilim Aşk (My Bakery in Brooklyn), Suikastçı (The Assassin), Yitik Kuşlar

SİNEMADA BU HAFTA (1 Nisan 2016)
  • 01.04.2016
  • 1.145 kez okundu
Reklam

01 Nisan 2016 Cuma Filmleri

Hazırlayan: Tuncay Şerif

tuncayserif@gmail.com

sinema@kulturgazetesi.com

kultursanat@kulturgazetesi.com

 

 

HAFTANIN FİLMİ:

Aşkın Sırrı: Somuncu Baba

Yapım : 2016 – Türkiye

Tür : Dram

Yönetmen : Kürşat Kızbaz

Senaryo : Mahmut Ulu

Oyuncular: Furkan Palalı, Ali Sürmeli, Altan Akışık, Altan Gördüm, Emin Olcay, Fırat Tanış, Gürkan Uygun, Haldun Boysan, Kenan Bal, Saruhan Hünel, Serdar Yeğin, Sinan Albayrak, Suna Selen, Tuvana Türkay, Yunus Emre Yıldırımer

Web Sitesi: http://www.askinsirrifilm.com

Facebook: http://www.facebook.com/somuncufilm

Instagram: http://www.instagram.com/somuncubabafilm

Instagram: http://www.twitter.com/somuncubabafilm

Yapımcı firma: Imagine Film Productions – VSG Production

Dağıtım: Pinema Film

Aşkın Sırrı: Somuncu Baba

Filmin konusu:

Somuncu Baba’nın aşkı arama yolunda Hicaz’dan Şam’a ve Bursa’dan Aksaray’a uzanan hikâyesiyle sır dolu bir yol filmi. Aşkın Sırrı: Somuncu Baba filminde genç bir dervişin ilahi aşkı arayışı ve bu uğurdaki zorlu mücadelesi, fırın ateşinden aşk ateşine düşüşü…  Film, epik bir dil ve anlatım ile sevda, ayrılık, sabır ve tevazu gibi temalar üzerinden işleniyor.

 

HAFTANIN DİĞER FİLMLERİ

Deliormanlı

Savaş Türkyılmaz, “Deliormanlı” lakaplı, Avrupa şampiyonu milli bir boksördür. Karısı öldükten sonra Deliormanlı ortadan kaybolur. Fakat daha sonra annesinin tedavi masraflarını karşılamak için ringlere geri dönme kararı alır. Deliormanlı’nın yolu ünlü televizyoncu Hülya Yiğit ile kesişir. Büyük final maçına hazırlanan Deliormanlı ve Hülya’nın bu yoldaki en büyük engeli menajer ve mafya babası Tahsin Kara’dır.

Filmin yönetmeni  Murat Şeker. Oyuncular:  Sarp Levendoğlu, Birce Akalay, Gürkan Uygun ile Danny Williams. Deliormanlı, Mars Dağıtım dağıtımıyla SugarWorkz – TAFF Pictures tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Kartal Eddie

Gerçek olaylardan esinlenilen Kartal Eddie, kendine inanmayı hiç bırakmayan, cesur ve sıra dışı bir kayakla atlama sporcusu Michael “Eddie” Edwards’ın hikayesi. Bütün ulusun güvendiği  Eddie, inatçı ve karizmatik koçunun yardımı ile 1988 Calgary Kış Olimpiyatları’nda bir imkânsızı başararak dünya çapında spor tutkunlarının kalbini kazanmayı başarır.

Filmin Yönetmeni Dexter Fletcher. Oyuncular:  Taron Egerton, Hugh Jackman, Christopher Walken ile Jo Hartley. Kartal Eddie (Eddie the Eagle), The Moments Entertainment dağıtımıyla The Moments Entertainment tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Küçük Savaşçı: Savva

Bir zamanlar beyaz kurtlar krallığı tarafından korunan köy, kurtların kaybolmalarından sonra, vahşi sırtlanlar için bir av haline gelmiştir. Küçük bir çocuk olan Savva, sırtlanların köyü bastığı bir gece Angee isimli beyaz kurt tarafından kurtarılır. Angee, Savva’ya sihirbazın yetiştireceği bir savaşçının köyünü kurtaracağını söyler. Fakat önce sihirbazı kötü kraliçenin tutsaklığından kurtarmak gerekir.

Animasyon türündeki Filmin yönetmeni Max Fadeev.  Küçük Savaşçı: Savva (Savva, Serdtse Voina), MC Film dağıtımıyla MC Film tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Cloverfield Yolu No: 10

Büyük bir trafik kazası geçiren Michelle, gözlerini yer altında konumlanmış bir sığınakta açar. Yanında ise, dışarıda kimyasal bir saldırı olduğunu ve kesinlikle dışarıya çıkamadıklarını iddia eden iki yabancı adam vardır. Ancak Michelle buna inanmaz ve dışarı çıkmak içir fırsat kollar. Filmin yönetmeni Dan Trachtenberg. Filmde John Goodman, Mary Elizabeth Winstead, John Gallagher Jr. ile Douglas M. Griffin oynuyor.  Cloverfield Yolu No: 10 (10 Cloverfield Lane), UIP Filmcilik dağıtımıyla UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Bir Dilim Aşk

Aynı trafik kazasında anne babalarını yitiren kuzenler Vivien ve Chloe’yi halaları büyütür. Halaları öldüğünde, pastanesini iki kuzene miras bıraktığı anlaşılır. Ancak pastane borç içinde yüzmektedir. Kuzenler pastaneye el konulmaması için çabalarken, farklı görüşleri yüzünden birbirlerine düşerler. Yönetmen Gustavo Ron.  Oyuncular:  Aimee Teegarden, Linda Lavin, Blanca Suarez ile Ernie Sabella.   Bir Dilim Aşk (My Bakery in Brooklyn), Bir Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Suikastçı

9.yüzyılda Çin’de büyük iktidar savaşları verilmektedir. Merkeze karşı en büyük muhalefeti yürüten Weibo Hanedanı’nda üst düzey bir görevde olan bir generalin 10 yaşındaki kızı Yinniang, bir rahibe tarafından kaçırılır. Dövüş sanatlarında ustalaşan Yinniang, zalim ve yozlaşmış bürokratları öldürmek üzere eğitilir ve eşsiz bir suikastçıya dönüşür. Eğitmenliğini yapan rahibe O’nu, suikast  için doğduğu topraklara gönderir.

Filmin yönetmeni Hou Hsiao Hsien. Oyuncular:  Chen Chang, Qi Shu, Yun Zhou ile Satoshi Tsumabuki.  Suikastçı (The Assassin), M3 Film dağıtımıyla Bir Film tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Yitik Kuşlar

Maryam ve Bedo’nun en büyük tutkuları besledikleri kuşlardır. Bir sabah kuşlarına bakmak için evden kaçarlar. Döndüklerinde ise köyleri adeta hayalet bir köye dönüşmüştür. İki kardeş ailelerini aramak için yollara düşer.  Acaba kaybettikleri ailelerine kavuşmaları mümkün olacak mıdır?

Yönetmeneler Aren Perdeci ile Ela Akyamaç.  Oyuncular: Dila Uluca, Arto Arsenyan, Heros Agopyan ile Takuhi Bahar. Yitik Kuşlar, PinemArt Film dağıtımıyla Kara Kedi Film tarafından vizyona çıkarıldı.

 

Etiketler: / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ