Reklam
Reklam

Seyit Onbaşı’nın Hayatı Belgesel Oldu

“Ocean” isimli İngiliz savaş gemisinin batmasına ve savaşın seyrinin değişmesine sebep olan Seyit Onbaşı’nın mütevazi hayatını anlatan belgesel filmi yayımladı.

Seyit Onbaşı’nın Hayatı Belgesel Oldu
  • 09.09.2015
  • 2.746 kez okundu
Reklam

Tuncay Önür

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Çanakkale Deniz Savaşları’nda, 202 kilogram ağırlığındaki mermiyi sırtlayıp yerleştirdikten sonra ateşleyerek “Ocean” isimli İngiliz savaş gemisinin batmasına ve savaşın seyrinin değişmesine sebep olan Seyit Onbaşı’nın mütevazi hayatını anlatan belgesel filmi yayımladı. 37 dakika süreli belgeselin çekimleri, Seyit Onbaşı’nın Havran’daki köyünde gerçekleştirildi.

İlk Kez Kendi Memleketinde Gösterildi

Senaristliğini ve yönetmenliğini Hamza Aytaç Dalgalıdere’nin, tarih danışmanlığını Fatih Dalgalı’nın üstlendiği belgeselin ilk gösterimi, Havran’ın Kurtuluşu Kültür Etkinlikleri kapsamında Havran’da gerçekleştirildi. Hazırlıkları bir yılda tamamlanan belgesel film, Havran Kültür Merkezi’nde 8 Eylül Salı günü saat 21.00’de gösterime sunuldu.

Torunu ve Köylüleri Koca Seyit’i Anlattı

DVD halinde “Havranlı Koca Seyit” ismiyle yayımlanan belgeselde, Balıkesir’in Havran İlçesi’ne bağlı Koca Seyit Köyü”nde, Seyit Onbaşı’nın köylüleri ve 3. kuşak torunu ile yapılan röportajlara da yer veriliyor.

Belgeselde, İstanbul Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ferhat Aslan, Batı dünyasının Hollywood yapımlarıyla ürettiği sahte kahramanlara karşılık, Türk tarihindeki gerçek kahramanların çocuklara ve gençlere rol model olarak sunulmasının önemine işaret ediyor.

Senaristliğini ve yönetmenliğini Hamza Aytaç Dalgalıdere’nin, tarih danışmanlığını Fatih Dalgalı’nın üstlendiği belgeselin drama bölümlerinde Seyit Onbaşı’yı Harun Kocakurt canlandırıyor.

 

Etiketler: / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ