Reklam
Reklam

ŞEHİRLERDEN HİKÂYELERE BAK SERGİSİ

Türkiye’nin birbirine uzak şehirlerinden gelen 24 genç birlikte toplumsal hafızaya ve şehirlerin belleğine yolculuk yaptılar.

ŞEHİRLERDEN HİKÂYELERE BAK SERGİSİ
  • 15.03.2016
  • 1.375 kez okundu
Reklam

Türkiye’nin birbirine uzak şehirlerinden gelen 24 genç birlikte toplumsal hafızaya, gündelik hayata, şehirlerin belleğine yolculuk yaptılar. 5 fotoğraf ve 6 video çalışmasını kapsayan bu yolculuğa, “Hatırlamak ve Anlatmak İçin Şehre BAK” sergisinde tanıklık edebilirsiniz.

 Birbirini tanımayan, farklı şehirlerde yaşayan 24 genç, “Hatırlamak ve Anlatmak için Şehre BAK” projesi çerçevesinde bir araya geldi. Anadolu Kültür ile Diyarbakır Sanat Merkezi’nin Geniş Açı Proje Ofisi ve docİstanbul Belgesel Araştırmaları Merkezi işbirliğiyle hayata geçirdiği projenin ilk ayağı 2013 yılında gerçekleştirilmişti. Projenin ikinci ayağı için çalışmalara ise 2014 yılında başlandı. 2 yılı kapsayan bu çalışma sonunda 5 fotoğraf ve 6 video çalışması üretildi.. Charles Stewart Mott Vakfı, Açık Toplum Vakfı ve İsveç Başkonsolosluğu’nun da desteklediği bu kültürel üretim projesi sonunda ortaya çıkan fotoğraf ve videolar İstanbul DEPO’da izleyici ile buluştu. Proje katılımcıları ve sanatçılar, akademisyen ve sivil toplum dünyasından geniş bir izleyici kitlesinin katılımı ile 4 Mart 2016 tarihinde gerçekleştirilen sergi açılışında konuşma yapan Anadolu Kültür’ün yönetim kurulu başkanı Osman Kavala, bu güçlü sergi için emeği geçen herkese ve destekçilere teşekkürlerini sundu.

 

Etiketler: / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ