Reklam
Reklam

Bir Usta Bin Usta Projesi

Bir Usta Bin Usta’ Projesi’nde 7. Dönem Başlıyor. Anadolu Sigorta 5 Meslek Kursu Daha Açıyor. Proje ile 10 yıl boyunca 50 mesleğin ve toplam 1.000 usta adayının desteklenmesi hedefliyor.

Bir Usta Bin Usta Projesi
  • 31.12.2015
  • 1.508 kez okundu
Reklam

Bir Usta Bin Usta’ Projesi’nde 7. Dönem Başlıyor. Anadolu Sigorta 5 Meslek Kursu Daha Açıyor. Proje ile 10 yıl boyunca 50 mesleğin ve toplam 1.000 usta adayının desteklenmesi hedefliyor.

Anadolu’da kaybolmaya yüz tutan mesleklere dikkat çekmek amacıyla Anadolu Sigorta tarafından hayata geçirilen ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi 6 yılı geride bıraktı. Adana’da ‘Ahşap Oyma’, Kırklareli’nde ‘Poyralı Köyü Dokuma’, Konya’da ‘Keçecilik – Yünün Mistik Yolculuğu’, İstanbul’da ’Sıcak Cam Yapımı’ ve Trabzon’da ’Kemençe Yapımı’ 2016 yılının yeni kursları olacak.

Anadolu Sigorta’nın 2010 yılında hayata geçirdiği ‘Bir Usta Bin Usta’ Projesi, yedinci yılında da kaybolmaya yüz tutan meslekleri canlandırmaya, birbirinden yetenekli ustalar yetiştirmeye devam ediyor. 6 yılda 30 mesleki eğitim düzenleyen Anadolu Sigorta, 2016’da açacağı kursları belirledi. Projenin yedinci yılında Adana’da ‘Ahşap Oyma’, Kırklareli’nde ‘Poyralı Köyü Dokuma’, Konya’da ’Keçecilik’, İstanbul’da ’Sıcak Cam Yapımı’ ve Trabzon’da ‘Kemençe Yapımı’ kursları düzenlenecek.

Ulusal ve uluslararası alanda birçok ödüle layık görülen Bir Usta Bin Usta Projesi kapsamında bugüne kadar 600’e yakın kişiye eğitim verildi. Kursiyerler MEB onaylı usta öğretici niteliğindeki kurs bitirme sertifikalarını alarak mezun oldu. Bu kurslar aracılığıyla bir yandan yerel mesleklerin kaybolması engellenirken diğer yandan da gençlere istihdam sağlanıyor.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Anadolu Sigorta I. Genel Müdür Yardımcısı Filiz Tiryakioğlu, projenin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü’nün teknik danışmanlığında yürütüldüğünü ifade ederek proje kapsamında her yıl, 5 ilde, 3 ila 6 ay arasında değişen eğitim programlarıyla 5 mesleki kurs düzenlendiğini söyledi.

Proje ile 10 yıl boyunca 50 mesleğin ve toplam 1.000 usta adayının desteklenmesi hedeflendiğini vurgulayan Tiryakioğlu, “Proje, hayata geçtiği günden beri yüzlerce kursiyerin hayatına dokunmakla kalmayıp aynı zamanda kursiyerlere daha iyi imkanlar sağlamak amacıyla birçok fırsat da sunduk. Ayrıca 2011 yılında Türkiye İş Bankası ile mikro kredi konusunda özel bir çalışma başlattık. Bu çalışma ile ‘Bir Usta Bin Usta’ kursiyerlerine özel koşullu mikro kredi imkânı da sunuyoruz” dedi.

Tuncay Önür

Etiketler: / / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ