Reklam
Reklam

Barış Manço ile nice yıllara…

Barış Manço, 02 Ocak cumartesi günü 73.yaş gününde bugüne kadar ortaya çıkartılmamış olan klasik aracının başında, yakınları, sanatçı arkadaşları ve hayranlarının katılımlarıyla muhteşem bir seremoniyle Kadıköy’de anıldı.

Barış Manço ile nice yıllara…
  • 03.01.2016
  • 1.216 kez okundu
Reklam

BARIŞ MANÇO’YA KLASİK ARACININ

BAŞINDA DOĞUM GÜNÜ

Bugüne kadar Ortaya Çıkmamış, 1960’lı Yıllara Ait Klasik Aracının Başında Yapılacak Anma Programına Lale Manço Ahıskalı, Doğukan-Batıkan Manço, Moğollar ve Kurtalan Ekspres Üyeleri Katıldılar.

Türk rock müziğin öncülerinden ve Anadolu rock türünün kurucularından olan

barış mançoİstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği ve “Barış’la Nice Yıllara”adlı etkinlikte Barış Manço’nun yıllarca severek kullandığı ve ilk defa sevenleriyle buluşturulan 1960’lı yıllara ait klasik aracının yanı sıra, kendisinin ilk ve tek filmi olan “Baba Bizi Eversene” filminde kullandığı ve yıllarca Kurtalan Ekspres’i konser turneleri için Türkiye’nin her noktasına taşıyan 1949 model otomobil de, üzerinde filme ait görsellerle süslenmiş şekilde programda yer aldı. Klasik aracının üstünde, cennet ismini verdiği 1970’li yıllara ait orijinal sahne kostümü, kemeri, çizmesi, yüzükleri ve akustik gitarı da hayranları için 73.yaş gününde sergilendi. Törende aynı zamanda Manço’nun birebir ölçüsünde görseli,klasik aracının yanında hazır bulundu. Barış Manço şarkılarından oluşan repertuarlarıyla aracın yanında sahne alan Full Aksesuar grubunun yanı sıra, Manço’yla uzun yıllar birlikte çalışan Moğollar ve Kurtalan Ekspres üyeleri de anma programında hazır bulundu.

Programa ilişkin bilgi veren İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay şunları söyledi: “Şu anda aramızda olmayan Ayhan Işık, Yılmaz Güney, Hulusi Kentmen gibi,bir döneme damgasını vurmuş çok önemli şahsiyetlerin yanında, Türkan Şoray, Ediz Hun, İzzet Günay, İlyas Salman gibi efsane oyuncular için bugüne kadar birçok saygı etkinliği organize ettik ve Yeşilçam sinemasıyla bize büyük mutluluklar yaşatmış isimlere vefa borcumuzu ödeme fırsatı yakaladık. Bugün ise ülkemizin çok ihtiyacı olan barış ortamı için, sevgili Barış ağabeyin manevi huzurunda vasiyetine uygun şekilde ve klasik aracının gölgesinde yaş gününü kutluyoruz. Umarız ki barışa katkımız olur.”

 

Etiketler: / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ