Reklam
Reklam

Bana yapamazsın deme!

Cesaret ve heyecan dolu 10 yaşındaki Mehmet’in hayatında inandığını yapma mücadelesi…

Bana yapamazsın deme!
  • 02.02.2016
  • 1.659 kez okundu
Reklam

“Bazen yeni bir şey denemek istersin. Güneşin önüne koca bir bina dikilmiş gibi biri çıkar ve bunu yapamayacağını, beceremeyeceğini üstesinden gelemeyeceğini söyler. Bu karamsar ve moral bozucu kişiye şöyle bir bakarım ve gülümseyip derim ki: Bana yapamazsın deme!”. Cesaret ve heyecan dolu 10 yaşındaki Mehmet’in hayatını kaleme alan Bülent Ata okurlarına ‘’İnandığınız şeyi yapmaktan asla vazgeçmeyin!’’ diyor. Sevgi İçigen’in çizimiyle renk bulan Mehmet’in günlüğünde okul ve aile hayatında önüne çıkan zorluklar ve bu zorluklara karşı sergilediği duruş anlatılıyor.

Yeni bir şeyler yapmak isteyen Mehmet,Sevgili Peygamberimiz’in(sallallahüaleyhi ve sellem)‘’Hediyeleşmek sünnettir’’hadis-i şerifini işitir.Kartuşlu dolma kalemi,deniz kabuğu,misketini en çok sevdiği ne varsa bunlardan vazgeçerek paylaşmanın tadına varmaya başlar. Fakat her şey istediği gibi gitmez. Yapmak istediği her işe karşılık söylenilen ‘’Yapamazsın!’’ cümlesi Mehmet’i harekete geçirir ve yapılacak şeyin en iyisini yapmaya koyulur. Kitap, Mehmet’in Günlüğü’ndeki satırları okurlarla paylaşırken, hayatta karşılaşılan zorluklara nasıl göğüs gerileceğini de gözler önüne seriyor.

Her yıl 4 milyondan fazla kitap basan Semerkand Çocuk Yayınları tarafından çıkartılan, ödüllü yazar Bülent Ata’nın “Bana Yapamazsın Deme, Mehmet’in Günlüğü” adlı kitabına www.semerkandpazarlama.com adresinden ulaşılabiliyor.

Etiketler: / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ