Reklam
Reklam

“Aşkname” Albümünün ikincisi geliyor

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın 40. Yılı için özel bir albüm hazırlayan Aşkname Grubu, ikinci albümüyle geliyor. Grupta; Ayşegül Kostak Toksoy, Hatice Doğan Sevinç, Ercan Yalazan, Türker Çolak ve Tunç Volkan Konya yer alıyor.

“Aşkname” Albümünün ikincisi geliyor
  • 24.09.2016
  • 1.247 kez okundu
Reklam

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuarı’nın 40. Yılı için özel bir albüm hazırlayan Aşkname Grubu ikinci albümüyle geliyor. Albümün Sanat Yönetmeni Doç. Dr. Atilla Coşkun Toksoy “2017’de çıkacak ikinci albüm ile yeni düşüncelerimizi hayata geçirmek istiyoruz. Özellikle Anadolu’daki üniversitelerde düzenlenecek gençlik festivallerinde her iki albümden seçme eserlerle sahne almayı planlıyoruz” dedi.

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın (İTÜ TMDK) müzik dünyasına en güzel armağanlarından biri olan “Aşkname” grubu, ikinci albümüyle dinleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor. Grupla aynı adı taşıyan albümün sanat yönetmeni Doç. Dr. Atilla Coşkun Toksoy, “Aşkname” nin ilk albümüne gösterilen yoğun ilginin ardından ikincisini yapmaya karar verdiklerini söyledi. 2017’de çıkaracak albümün hazırlıklarının büyük bir hızla devam ettiğini anlatan Toksoy “Bugüne dek pek çok konservatuvar üretimi albüm kurum içinde kalıyordu. Biz TMDK’nın 40’ıncı yıl albümleriyle bu sorunu aştık” dedi.

“Festivallerde her iki albümle de sahne alacağız.

Toksoy, grubun devam eden müzik yolculuğuna dair ise şunları söyledi: “Geçtiğimiz Martta prodüktör desteği almadan bir tekli çıkardık. Albümümüz bütün dijital platformlarda yer alıyor. Youtube videolarımızda 45 binin üzerinde bir sayıya ulaştık. Bu rakam konservatuvardan dışa açılan bir grup için önemli bir veri sayılır. 2017’de çıkacak ikinci albüm ile yeni düşüncelerimizi de hayata geçirmek istiyoruz. Özellikle Anadolu’daki üniversitelerde düzenlenecek gençlik festivallerinde her iki albümden seçme eserlerle sahne almayı planlıyoruz.”

“Aşkname” grubunda ilk albümde olduğu gibi; Ayşegül Kostak Toksoy, Hatice Doğan Sevinç, Ercan Yalazan, Türker Çolak ve Tunç Volkan Konya yer alıyor. Grup, geçtiğimiz Mart ayında çıkardığı tekli albümle dinleyicilerine “Merhaba” demişti.

Albümde geçen yüzyılın önemli eserleri yer aldı

İTÜ Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nın, kuruluşunun 40. Yılında “Aşkname” grubu geçtiğimiz yüzyılda müzik tarihinde iz bırakmış on besteciye ait eseri yeniden yorumladı. Albümle Türk Makam Müziği’nin geçen yüzyılında görülen arayışlar, denemeler ve özgün eserlerin ortaya konulduğu örnekler, yeni bir düzenlemeyle müzikseverlere sunuldu. “Aşkname”de Muallim İsmail Hakkı Bey’in yanı sıra, Kaptanzade Ali Rıza Bey, Recep Halit Arman, Serdar Öztürk ve Selahattin İçli de dahil olmak üzere, ülkemizin değerli bestecilerinin eserleri yer aldı.

Grubun yaptığı çalışmaları ve Aşkname ile ilgili güncel haberleri Youtube, Facebook, Twitter, Instagram hesaplarından takip edebilirsiniz.

Etiketler: / / / / / / /

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

YORUM YAZ